Moderigtigt sportswear – et mix mellem komfort og funktion

Mange af os elsker at snøre løbeskoene og tage en lang frisk tur efter en hektisk arbejdsdag med møder og krævende beslutninger. Sundhedsbølgen ruller, og det kan være en årsag til, at flere er begyndt at dyrke sport, netop fordi der er kommet et fokus på sportens gavnlige virkning for krop og sind. Det har også sat gang i en sand trendbølge inden for sportswear, hvor det ikke længere er nok, at en løbe-T-shirt eller et par løbesokker udfylder deres funktion som beklædning, de skal ligesom kunne noget mere. Noget, der tiltaler vores hang til gadgets og viden.

Mange af sportswear-beklædningsgenstandene har derfor fået integreret diverse teknologier, såsom Dri-FIT og Coolmax, der er med til lede sveden væk fra kroppen, så stoffet dels tørrer hurtigere og dels holder dig veltilpas, mens du dyrker din sport. Forestil dig at skulle løbe 15 km med en gennemblødt T-shirt – det vil helt naturligt hæmme dig i din præstation. Samtidig har der været et behov for diverse gadgets såsom smartwatches, der kunne måle den aktuelle præstation, både i antal km, antal kalorier og antal pulsslag. Et nyt træk er dog, at disse sensorer begynder at blive vævet ind i selve beklædningsgenstanden. Et konkret eksempel er de nye fitnessstrømper fra Sensoria, der bl.a. også har lanceret en BH, med tekstilindvævede sensorer, der er designet til at kunne tjekke din løbestil og din løbedistance og via en Bluetooth-enhed sender alle de forskellige data videre til din telefon. Sportswear med IT synes at være vejen frem.

Går du efter funktionelt sportswear, så sørg dog først og fremmest for, at det føles behageligt mod huden og sidder godt under den pågældende aktivitet. Det er alfa og omega.