Få de bedste løbeoplevelser i vinteren!

Måske er du netop kommet hjem fra en lang arbejdsdag, og udenfor er det bælgmørkt, og temperaturen har sneget sig ned i nærheden af de 0 grader. Nu står du over for valget mellem løbeskoene og den overfyldte slikskål hen ved den bløde sofa. Hvad vælger du?

Bekæmp vinterkulden med 3-lags-teknikken

Det er ret tillokkende at vælge den nemme løsning, når både vintermørket og kulden presser sig på. Vælger du imidlertid det helt rigtige løbeudstyr til din træning i mørket, kan du faktisk optimere din løbeoplevelse så meget, at du ender med at blive helt afhængig af vinterløb.

Når du skal løbe under kolde forhold, er det altafgørende, at du går efter 3-lags-teknikken. Inderst mod kroppen vælger du en tætsiddende løbetop. Det er vigtigt, at den er svedtransporterende, så sveden ikke afkøler din krop under aktiviteten. Som andet lag vælger du en løbetrøje med et mere loose fit, der dog stadig skal være forarbejdet i et svedtransporterende materiale, så fugten kan ledes fra det inderste lag og ud til det yderste lag. Som det sidste element vælger du en vindtæt og svedtransporterende løbejakke, der kombineres med nogle lidt tykkere løbeleggings.

Når det handler om løb i vintermørket, er det vigtigt, at du justerer påklædningen til din kropsvarme. Nogle vil være mere kuldskær end andre, så tilpas lagene efter din personlige kropsvarme og ikke mindst de omgivende vejrforhold.

Sikkerhedsudstyr – altid et must i vintermørket

Når du vælger at løbe ude i vintermørket, skal du ikke kun være opmærksom på kropsvarmen, men også din sikkerhed. Det er ultravigtigt, at du gør dig synlig over for trafikanter og cyklister ude i mørket. Det kan du gøre på flere måder. Dels kan du vælge at bære en pandelampe under løbet, men et vigtigt tip er også at bære en gul refleksvest ved vinterløb. På den måde tager du ikke bare hensyn til andre. Andre tager også hensyn til dig!

Har du brug for tips til, hvordan du motiverer dig selv til at løbe året rundt, kan du få flere løbetips her.