Årets aktuelle modetrends

Det sjove ved moden er, at den blæser i så mange forskelligartede retninger, og du kan derfor frit plukke de idéer, der tiltaler netop dig. Vi tager dog her et kig på nogle af de trends, der har defineret 2015, og som bestemt også kommer til at spille en rolle i 2016.

Én af de trends, som har fået en særlig stor bevågenhed her i 2015 er preppymoden, som du bl.a. kan dyrke via webshoppen Neckwear. En trend, der faktisk har været fremherskende gennem årtier på de amerikanske universiteter hos den hvide overklasse, og som har været portrætteret i adskillige film. Stilen har dog for alvor ramt modeuniverset og dyrkes nu verden over. Det handler om konservative kjoler, klassiske smykker, golftrøjer, cardigans, kakishorts, button down skjorter og diverse poloshirts. Klassiske mærkevarer à la Lacoste og Ralph Lauren er hovedingrediensen i preppylooket. Du kan dog sagtens understrege preppystilen med få virkemidler såsom et par diamantøreringe, en perlekæde, seler, en butterfly, læderhandsker eller et par manchetknapper. Har du allerede en klassisk og forholdsvis poleret stil, kan du altså tviste den med et par få accessories, der bringer dig over mod preppyuniverset.

Sportswear er en eviggyldig klassiker, der stadig holder 100%, hvad enten vi taler baggybukser eller større hættetrøjer. Denne stil har endda fået et endnu større boost gennem det loose og meget casual fit, der er in hos mange modedesignere netop nu. Tøjet skal gerne sidde løst på både skuldre og hofter og føles behageligt. Det er en stil, som henvender sig til mange. Leg med proportionerne på dit outfit. Vælg f.eks. dine klassiske slim fit jeans, men tilføj en baggy bluse. Tilsætter du desuden nogle få store accessories, enten armbånd, øreringe eller halskæder, er du virkelig med på moderæset!

Lad os til sidst nævne endnu en af de varme trends her i år, nemlig pelstrenden, der både har afspejlet sig i de forskellige outfits samt i de enkelte accessories, lige fra pelstasker til pelsnøgleringe og pelshatte. Savner du derfor et spændende tvist til vintergarderoben, så pift den op med et par grønne, blå eller måske røde ørevarmere. Du bliver så hot!